Brasilien – den sydamerikanske drøm

Brasilien – den sydamerikanske drøm

Seminar om BRIKS-landet Brasilien i weekenden 14-15. april på Den Internationale Højskole

Brasilien er meget mere end karneval og fodbold og i weekenden d. 14 – 15. april vil Den Internationale Højskole sætte bred politisk, økonomisk og kulturel fokus på det største land i Latinamerika.

I næsten 10 år har arbejderpartiet regeret Brasilien og i 2011 overtog Dilma Rousseff – som den første kvindelige præsident – ledelsen efter Lula da Silva, som nød bred opbakning i det brasilianske samfund.
Dilma Rousseff fortsætter den udlagte kurs med stram financiel styring kombineret med en social profil, som prioriterer sociale velfærdsprogrammer.
Den brasilianske økonomi har igennem en årrække været karakteriseret af bemærkelsesværdig stor vækst, som har løftet millioner af mennesker ud af ekstrem fattigdom. Det vil imidlertid tage lang tid tilnærmelsesvis at udligne de store forskelle mellem rig og fattig i dette store land. Konflikterne mellem de rige i de store byer og de mange, som bor i disse byers slumområder, mellem ejerne af landbugsjorden og landarbejderne uden landbesiddelser og mellem den oprindelige befolkning og tilflyttere i Amazonas viser, at bæredygtig udvikling tager tid.

Selvom Brasilien har mere eller mindre alt indenfor egne grænser og som BRIKS-land øger sin indflydelse i Latinamerika, har landet realistiske ambitioner om at blive en af de helt store spillere på den globale arena.

Følgende oplægsholdere vil stå for kursets alsidige program:
H.E. Mr. Goncalo de Barros Carvalho e Mello Mourão -Brasiliens ambassadør i Danmark
Steen Fryba Christensen – Professor ved Aalborg Universitet
Birte Hald – International chef for MS – ActionAid Danmark
Alejandr Parellada – Programkoordinator for International Group for Ind
Jørgen Dige Pedersen – Professor ved Aarhus Universitet

Lørdag aften vil der være brasiliansk inspireret musik og underholdning.

Seminaret, som afholdes på engelsk, er det fjerde i rækken af kurser om de 5 BRIKS-lande: Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika. Det femte og sidste afholdes i efteråret 2012.

Yderligere information på www.ipc.dk eller ved henvendelse til Den Internationale Højskole på mail: ipc@ipc.dk , telefon: 49 21 33 61