Budding på Brasiliansk manér (pudim)

En populær dessert blandt brasilianere er budding. Her følger opskriften på en typisk brasiliansk budding.

  • En dåse kondenseret mælk hældes i en blender (gem dåsen). Mælken kan købes i mellemøstlige og asiatiske butikker
  • Fyld den tomme dåse med letmælk og hæld den i blenderen
  • 2 æg hældes ned i blenderen
  • 1 toppet teskefuld maizena mel tilføjes
  • Alle ingredienser blendes til en jævn masse

  • 1½ kop sukker smeltes forsigtigt i en gryde
  • Smør bunden af en buddingform med det karamelliserede sukker
  • Hæld budding-massen oveni
  • Hæld vand i en dyb bradepande og sæt den i ovnen
  • Varm ovnen op til 200°
  • Der kan med fordel lægges sølvpapir over formen. Lav et par små huller i sølvpapiret
  • Sæt formen ned i vandet på bradepanden
  • Lad den bage i 45 min.
  • Buddingen er færdig når den ikke klistrer indvendig (test evt. med en gaffel/tandstik)
  • Fjern sølvpapiret og lad buddingen køle af
  • Buddingen nydes kold (lad den gerne stå en dag i køleskabet)