Lav lækker brasiliansk mad med Malagueta chilien

Malagueta chilien (portugisisk udtale: [mɐlɐɣetɐ]) er en chili der har stor udbredelse i Brasilien, Portugal og Mozambique. Især i staten Bahia i Brasilien er chilien populær. Frugten har sit navn fra Melegueta chilien fra Vestafrika.

Frugten er en lille tilspidset, grøn peber, der bliver rød når den er moden. Cihlifrugten bliver omkring 5 cm lang. Chilien måler 60.000 til 100.000 Scoville enheder.
Malagueta-chili Frugten sælges på markeder i to størrelser. De to størrelser har typisk forskellige navne. De mindre chilier kaldes malaguetinha i Brasilien og Piri Piri i Portugal og Mozambique. De store bliver kaldt Malagueta i Brasilien og Portugal. De to frugter er ikke forskellige sorter, bare pebre af forskellige modningstider fra den samme plante.

Brugen af chilien i madlavning

Denne stærke chilipeber bruges til at krydre mange regionale retter og saucer i Brasilien og Mozambique. I Portugal bliver chilien først og fremmest bruges til at krydre retter med fjerkræ.

Malagueta chilien, der anvendes i brasiliansk madlavning, forveksles ofte med melegueta chilien også kendt som “kerner af paradis”.

Hvis du har fået lyst til at prøve at lave en stærk chiliret så kan du købe stærke chilier på HotChili.dk

Malagueta-moqueca-de-camarao

En lækker chili rejer gryderet (Malagueta moqueca de camarao) er en typisk brasiliansk delikatesse.

 

Malagueta-oste-risboller

Lækre malagueta oste risboller