Ny præsident i Brasilien – Dilma Rousseff

Dilma Rousseff overtog d. 1/1 2011 præsidentembedet i Barsilien, efter den populære og verdenskendte Lula da Silva. Overtagelsen af præsidentembedet foregik ved en cermoni, hvor den afgående præsident Lula da Silva officielt overdrog posten til Dilma. 30.000 mennesker overværede i silende regn præsidentoverdragelsen ved Parlatorio Palacio do planalto.

Før tiltrædelsescermonien hindrede regnen Dilma i at køre paradekørsl med taget nede i den åbne Rolls Royce, som det ellers er traditionen, at tiltrædende præsidenter gør. Efter overdragelsen af præsidentembedet klarede det op og Dilma kunne sammen med sin datter køre derfra med taget slået ned.

I sin tale til nationen, lagde Dilma vægt på, at hun vil arbejde for at bekæmpe fattigdommen. Dilma sagde også: “For at regere et land som Brasilien, med en størrelse som et kontinent, er det nødvendigt at have mange drømme og forfølge dem og tro på dem, selvom det kan synes at være en stor udfordring at nå målet. Lula nåede mange mål under hans 8 år som præsident også mål, som ingen havde troet muligt at nå”. Dilma sagde også, at hun har mange drømme, men det er kun igennem  befolkningens støtte, at det er muligt at nå målet.

Hovedmålene for Dilmas regeringsperiode er:
1. Udvide og styrke demokratiet, politisk, økonomisk og socialt

2. Økonomisk vækst, og derved skabe arbejdspladser og indkomst, makroøkonomisk balance uden ekstern sårbarhed og regionale uligheder.

3. Efterkomme et nationalt udviklingsprojekt for at sikre stor og bæredygtig omstilling af produktionen i Brasilien.

4. Forsvare miljøet og sikre en bæredygtig udvikling.

5. Udrydde ekstrem fattigdom og mindske ulighederne. Fremme ligestilling, garanteret fremtid for forskelsbehandling i sektorer i samfundet.

6. Dilma regeringen skal være for alle brasilianere og være særlig opmærksom på arbejdskraft.

7. Sikring af uddannelse for at opnå social lighed, medborgerskab og udvikling.

8. Omdanne Brasilien til et land med høj videnskabelig og teknologisk styrke.

9. Universel sundhed og sikre kvaliteten af pleje af SUS.

10. Byer skaffe boliger, sanitære forhold, transport og sikkert og værdigt liv for brasilianerne.

11. Fremme af national kultur, dialog med andre kulturer, demokratisere kulturel ejendom og fremme demokratisering af kommunikation.

12. At sikre den offentlige sikkerhed og bekæmpe organiseret kriminalitet.

13. Forsvare den nationale suverænitet. For en aktiv tilstedeværelse i Brasilien og stolt i verden.