Det må du ikke gå glip af i Brasilien

Samba, hvide sandstrande, vibrerende storbyer og frodig natur – alt dette finder du i den gamle portugisiske koloni, Brasilien. Vi guider dig her til 5 steder, du bare ikke må gå glip af, når turen går til den sydamerikanske mastodont.


Parati – et kig til kolonitiden

Brasilien, som vi kender det i dag, har sine rødder tilbage til kolonitiden. Den portugisiske storhedstid kan stadig opleves i bedste velgående rundt omkring i Brasilien – og for den historieinteressede vil byen Parati således være et must. Den lille by, der ikke ligger så langt fra Rio de Janeiro, emmer af kolonitid med brostensbelagte gader, farverige bygninger og ikke mindst palmefyldte kyster. Den historiske idyl er derfor også et stort trækplaster for alverdens nygifte. Gå ikke glip af de velbevarede forter rundt omkring i Parati.


Amazonas – majestætisk natur

Brasiliens største attraktion må siges at være naturen. Smukke landskaber, frodige regnskove og en af verdens største floder finder du i Amazonas. Har du ikke en B.S. Christiansen gemt i dig, så er en af de bedste måder at se den kæmpe regnskov i Amazonas via floden, der strækker sig fra deltaet ’Rio del Mar’ i Altanterhavet tværs gennem hele Sydamerika. Snup en bådtur, et flerdages luksuscruise eller lej din egen båd og sejl ned af den 6.400 km lange flod, hvor du vil opleve flodens små landsbyer, fantastisk flora og ikke mindst et ontologisk mekka af bevingede væsner.


São Paulo– pulserende storby

Med knap 21 mio. indbyggere er São Paulo Brasiliens største by. Som enhver anden metropol oplever du her den kontrastfyldte dagligdag i en pulserende storby, hvor alverdens etniciteter lever side om side. Landets økonomiske centrum og trafikale knudepunkt er på den ene side fyldt med store virksomheder, høje skyskrabere og forretningsfolk i jakkesæt. Samtidig huser byen også en stor del af den brasilianske underklasse, der lever i forstadens slumkvarterer. Kan du undvære socialrealismen, vil du opleve São Paulo som en storby med fremragende gastronomi, naturskønne parker og smukke kunstgallerier.

 

Brasilia – arkitektur i verdensklasse

Er du til moderne arkitektur, er Brasilia stedet for dig. Hovedstaden i sambalandet, der blev grundlagt i 1960, er designet af arkitekten Oscar Niemeyer. Byen danner centrum for det politiske liv i Brasilien og er fyldt med landets mest magtfulde mennesker.

Blandt de vigtigste bygninger i Brasilia er præsidentboligen, der kan beskues fra tætteste hold. Lægger du vejen forbi Brasilia, bør du uden tvivl besøge byens katedral fra 1970. Det tog 12 år at bygge den moderne kirke konstrueret af 16 betonpillere og et glastag, som symboliserer hænder, der rækker mod himlen.

 

Rio de Janeiro – fest, farver og ferieparadis

Overvåget af den gigantiske statue Christo Rendentor og omringet af et betagende bjerglandskab ligger Rio de Janeiro, som summer af storby, løssluppen stemning og smuk natur. Kigger du forbi og rejser til Brasilien i februar, vil du kunne opleve det verdenskendte karneval. I Rio de Janeiro varer det gerne op til en uge, og stemningen i ugerne op til bærer ligeledes præg af den festlige begivenhed. Generelt er Rio de Janeiro kendt for sit farverige natteliv og sine hvide sandstrande som Copacabanea og Ibanema, hvor supermodeller ynder at slentre rundt.