Karneval og fest i Brasilien

De fleste forbinder karneval med Brasilien, men faktisk var det portugisere, som i slutningen af 1800-tallet tog karnevalstraditionen med til Brasilien. Traditionen blev her blandet med lokale fester og traditioner og udviklede sig til det karneval vi kender i dag.

Karnevalet i Rio er verdenskendt, men der afholdes også karneval i mange andre byer i Brasilien. I Rio er der konkurrencer mellem forskellige sambaskoler, som er inddelt i divisioner, ligesom i fodbold. Den Brasilianske karnevalstradition har efterhånden bredt sig til mange lande rundt omkring i verden, bl.a. også til Danmark, hvor der afholdes karneval i København og Ålborg.

Se videoer fra karnevalet i Rio:

Ud over karneval foregår der også en lang række andre lokale fester, som bunder i lokale traditioner. Hver en lille by med respekt for sig selv afholder årligt en byfest. Der afholdes også større festivaller rundt omkring i Brasilien med vidt forskellige temaer og typer af musik. Som eksempel på en kendt festival kan nævnes folklore festivalen i Parintins, som foregår på en ø i Amazonas.

Festivalen kaldes Boi-Bumbá

http://en.wikipedia.org/wiki/Parintins_Folklore_Festival

Se videoer fra Parintins Folklore Festival:

Video med Boi-Bumbá musik: