Turisme i Amazonas på godt og ondt

Hej Brasilguide jeg er Murra do Amazonas (Murra- indianer fra Amazonas), men har boet her i Europa i mange år. jeg er ofte i Amazonas og besøge min familie. Under min seneste rejse hjem til min landsby i Amazonas så jeg noget som gjorde mig virkelig ked af det.

Turismo ecologico hedder det på portugues. Det er nogle mennesker fra Europa, USA og andre lande, som køber en stor pakkerejse til Amazonas for at se indinanere.

Turisterne på de stor skibe, som sejler fra Manaus ud til de små landesbyer har desværre ikke altid reelle hensigter. Nogle af dem “Grigos” kalder vi dem, udnytter unge indianerpiger og fisker for sjov i floderne så der ikke bliver så mange fisk til de lokale, som er afhængige af fiskene for at overleve.

De lokale indianere tør ikke at sige noget fordi de er bange for Grigos og firmaerne som sægler rejserne, fordi de er magtfulde og har mange penge. Jeg vil for god ordens skyld lige nævne, at der ikke er tale om danske rejseselskaber. Alle som læser det her pas på hvad i køber når i vælger eco-tourisme i Amazonas. Nogle steder er det tilladt at komme som turist, andre steder må i ikke, med mindre de lokale mennesker har givet tilladelse til det. Vi skal ikke ødelægge det sidste paradis som findes på jord.

Denne video er et indslag fra tv om vestlige turisters udnyttelse af mindreårige piger fra en landsby i Amazonas: