Pakkeguide til backpacking

”Less is more” er et klassisk ordsprog, der er den perfekte indledning til din pakkeguide. Det er en kunst at kunne pakke sin rygsæk med så lidt udstyr som muligt. Derfor giver vi dig en guide til, hvordan du pakker din rygsæk bedst muligt.

Alt afhængig af hvor i verden du rejser, skal du have forskellige ting med i din rygsæk. Backpacking i Sydamerika kræver andet udstyr end en solferie i Asien. Sydamerika byder på vild natur med tre forskellige klimazoner, hvilket sætter store krav til det tøj, du skal have med. Som backpacker i Sydamerika skal der både pakkes varmt tøj, gode vandrestøvler samt solcreme og bikini. Det kan være vanskeligt at få det hele med, men med ordsproget ”less is more” i baghovedet skal det hele nok kunne lade sig gøre.

pakkeliste-til-backpacking

Rygsækken

Det vigtigste udstyr, du skal købe til din rejse, er rygsækken. Få en kompetent medarbejder til at hjælpe og rådgive dig omkring hvilken taske, der passer til dig. Rygsækken skal være komfortabel og tilpasset din højde, figur og vægt. Gå efter en 50-70 liters rygsæk, da alt over 70 bliver for stor og tung i længden. Butikkerne har ofte sandsække, som du kan putte i rygsækken for at prøve, hvordan den føles at gå med.

Lille taske

Tag en lille rygsæk med ud over din store backpackerrygsæk. Den er guld værd, når man skal på tur, da man kan have det mest nødvendige i den. I lufthavnen kan du bruge tasken som håndbagage, hvor dine bøger, blade, høretelefoner og alt andet tidsfordriv kan være. Du kommer selvfølgelig til at gå med to tasker, men de fleste har den store taske på ryggen og den lille på mave.

Beskyt din taske

Som backpacker benytter man sig af mange forskellige transportformer. Derfor er det en god idé at købe et cover til sin taske, så den ikke bliver ødelagt under transporten. Din rygsæk skal kunne holde til meget, da den formentlig bliver kastet rundt på skibe, toge, busser og fly. Du undgår slitage på tasken, og at stropperne kommer i klemme eller rives af, hvis du putter den i et beskyttende cover.

Pak dine ting i poser

Det kan være svært at holde styr på alle sine ting, når de ligger krøllet sammen nede i rygsækken. Det er derfor en god idé at opdele sit tøj i poser, så man har bukser i en pose og trøjer i en anden pose. På den måde ved man, hvor tøjet er, og det bliver ikke nær så krøllet. Det samme gælder ledninger og andet elektronisk udstyr. Hvis det ligger i en pose for sig eller en separat lomme, så bliver det ikke viklet ind i alle de andre ting, som man har i rygsækken.

Pak 2/3 dele af tasken

Lad være med at fylde tasken helt op inden afrejse. For det første vil den være alt for tung, og for det andet vil der ikke være plads til souvenirs. Når man rejser rundt i verdenen, bliver man fristet til at købe en masse ting, der alt sammen fylder i rygsækken. Det er en god idé at vente med at købe souvenirs til slutningen af rejsen, så man ikke skal bære rundt på det i flere måneder.

Tag dit gamle tøj med

En typisk fejl, som mange nye backpackere laver, er, at de tager alt deres nyeste og smarteste tøj med på rejsen. Når man rejser rundt som backpacker, er mode det sidste, som man tænker på. Tag hellere dit gamle tøj med, som kan tåle at blive væk eller smidt ud. Du kan risikere at miste alle dine ejendele, hvis din rygsæk bliver væk. Derudover er der mange backpackere, som køber nyt tøj på rejsen og smider det gamle væk, fordi det ikke kan være i tasken.

Dyrt udstyr

Hvis du skal på din første backpackerrejse, kan du hurtigt købe dig fattig i smart og dyrt udstyr. Friluftsbutikkerne bugner af fede ting, som man pludselig ikke kan undvære. De fleste af disse ting er dog unødvendige medmindre, at du skal på overlevelsestur i vildmarken. Når det så er sagt, er det en god idé at investere i en pandelampe, hængelås, hobbykniv og et hurtigtørrende håndklæde.

Skån din ryg

Når du pakker tasken, skal de tungeste ting ligge i bunden op mod ryggen. På den måde skåner du din ryg, når du skal gå mange kilometer med tasken. Det er vigtigt, at indstille stropperne korrekt, så de passer til din krop. Man skal stramme stropperne omkring hofterne, da det er her, at man primært skal bære hele rygsækken.

Der er mange gode råd, når man skal pakke sin rygsæk for første gang. Det vigtigste er dog, at du kun pakker det mest nødvendige. Det kan godt være, at du tænker, at din rygsæk ikke vejer særlig meget, når du har den på i 5 minutter hjemme i Danmark. Men når du har gået rundt med rygsækken i længere tid i 40 graders varme, føles den pludselig meget tungere. Husk derfor ordsproget: ”less is more”.